Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. marca 2024, 16:40
Čas čítania 0:37

V metropole východu vyrastie nový moderný areál bytov. Investor láka na minimalistický vzhľad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Noví majitelia sa budú môcť do moderných bytov v širšom centre Košíc nasťahovať už v roku 2026.

Investor plánuje v areáli bývalých Východoslovenských tlačiarní v širšom centre Košíc postaviť 528 bytov a 192 apartmánov. Spoločnosť CTR Letná počíta aj s výstavbou retailových priestorov, ktoré budú zaberať približne 20 percent z celkovej plochy areálu, informuje Korzár.

Súčasťou komplexu budú aj podzemné garáže, v ktorých zaparkuje 930 vozidiel. V areáli postavia aj vyššiu budovu, ktorá bude mať 15 podlaží. Spoločnosť plánuje výstavbu v treťom kvartáli tohto roka.

Úprava dopravnej infraštruktúry

Pre masívnu výstavbu musia upraviť aj dopravnú infraštruktúru na viacerých uliciach. Ide o Watsonovu ulicu, Festivalové námestie, Letnú ulicu, Starú spišskú cestu, Triedu SNP, Ulicu Československej armády a aj Sládkovičovú ulicu. Úprava dopravy zabezpečí zvýšenie bezpečnosti chodcov a cyklistov a zohľadňuje aj rast premávky v budúcnosti.

Na viacerých úsekoch pribudnú priechody pre chodcov so svetelnou signalizáciou či semafory. Kolaudácia nových bytových jednotiek prebehne až po dopravných stavbách. Noví majitelia sa tak budú môcť nasťahovať v roku 2026. Projekt bude vo finálnom štádiu až v roku 2029.

košicekošicekošicekošice
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia