Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
23. marca 2024, 8:55
Čas čítania 0:28

V obľúbenej dovolenkovej destinácii začnú platiť prísne pravidlá. Turisti môžu mať na plážach veľký problém

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Grécka vláda zavádza nové pravidlá, ktorými chce pláže otvoriť aj pre širšiu verejnosť.

Grécka vláda upozorňuje turistov na nové pravidlá, ktoré sa týkajú najmä letných dovolenkárov. Zmena sa dotkne ležadiel na pláži. Tie budú od jari 2024 povolené iba na 30 % plochy pláže, informuje britský denník Birmingham Mai.

Ležadlá musia podnikatelia po novom umiestniť minimálne 4 metre od pobrežia. Vláda zároveň avizuje, že ich na niektorých miestach podnikatelia nemôžu umiestniť vôbec. Týka sa to chránených pláži, kde ležadlá povolili iba na 15 % plochy. 

Vláda chce týmto krokom otvoriť pláže pre širšiu verejnosť a najmä miestnych, ktorí sa dlhodobo sťažujú na to, že ich v obľúbených dovolenkových destináciách vytláčajú z verejného priestoru. 

Nedodržiavanie nových pravidiel chce vláda prísne trestať. Premiér Kyriakos Mitsotakis avizoval, že pri plážach nainštalujú elektronické systémy, ktoré podnikateľom zabránia porušovať nový zákon. 

grécko, pláž
Zdroj: Unsplash/Nemanja .O.
Domov
Zdieľať
Diskusia