Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. marca 2024, 8:17
Čas čítania 0:32

Vojaci budú aj na námestiach či staniciach. Francúzsko zvyšuje úroveň teroristickej hrozby na najvyšší stupeň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvýšenie úrovne teroristickej hrozby umožňuje francúzskym úradom prijať mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Francúzsko v reakcii na útok v koncertnej sále na predmestí Moskvy zvyšuje úroveň bezpečnostnej pohotovosti v krajine na najvyšší stupeň. V nedeľu to oznámil francúzsky premiér Gabriel Attal.


Francúzska vláda sa rozhodla vyhlásiť najvyšší stupeň bezpečnostného plánu Vigipirate aj vzhľadom na to, že sa k útoku na predmestí Moskvy prihlásila stredoázijská odnož teroristickej organizácie Islamský štát, uviedol Attal po stretnutí s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a vysokopostavenými bezpečnostnými predstaviteľmi.

Zvýšenie úrovne teroristickej hrozby umožňuje francúzskym úradom prijať mimoriadne bezpečnostné opatrenia, ako sú posilnené hliadky armády na verejných miestach, napríklad na železničných staniciach či letiskách.

Útočníci vnikli do budovy Crocus City Hall v meste Krasnogorsk v piatok večer. Spustili tam streľbu na divákov a následne založili požiar. Útok si vyžiadal najmenej 137 obetí. Ďalších vyše 180 osôb utrpelo zranenia, 40 z nich je stále v kritickom stave.
Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia