Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
28. marca 2024, 15:43
Čas čítania 0:34

Na Kysuciach príde o prácu takmer 300 ľudí. Známa textilka sa presúva do Rumunska a Francúzska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Textilná spoločnosť na trh distribuuje značky ako Dim, Nur Die, Lovable, Playtex, Abanderado či Bellinda.

Spoločnosť DBI Global Supply Chain Slovakia, a. s., ktorá v Čadci vyrába pletený pančuchový tovar, oznámila koniec výroby a hromadné prepúšťanie. O prácu príde 238 zamestnancov, informujú o tom MY Kysuce.

„Na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Čadca evidujeme od 21. februára 2024 nahlásené hromadné prepúšťanie v oblasti výroby pletených pančúch,“ uviedla Marianna Šebová z tlačového a komunikačného oddelenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Európska spoločnosť na trh distribuuje značky ako Dim, Nur Die, Lovable, Playtex, Abanderado či Bellinda.

Nepriaznivé podmienky

Dôvodom ukončenia výroby je potreba udržať konkurencieschopnosť firmy na európskom trhu. Textilke nepomohli ani nepriaznivé ekonomické a trhové podmienky a zníženie dopytu, čo spôsobilo aj pokles výroby. Textilka sa sťahuje do Rumunska a Francúzska.

Z fabriky sa stane logistické centrum špecializované najmä na vrátanie tovaru. „To by malo vytvoriť pracovné príležitosti, hoci v tejto chvíli nemôžeme potvrdiť ich presný počet,“ ozrejmila textilka.

Dim Brands International, cadca
Zdroj: LinkedIn/DBI – Dim Brands International
Domov
Zdieľať
Diskusia