Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
2. apríla 2024, 17:14
Čas čítania 0:33

Inšpektori zastavili dodávku z Poľska. Podarilo sa im odhaliť 1 315 kilogramov nevyhovujúcich potravín živočíšneho pôvodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prepravcovi môžu uložiť sankciu do výšky až 50 miliónov korún (takmer 2 milióny eur).

Štátna veterinárna správa Českej republiky (SVS) spoločne s colnou správou odhalila 1 315 kíl nevyhovujúcich potravín živočíšneho pôvodu. Dodávka potravín z Poľska privážala produkty do areálu známej tržnice SAPA.

„Vozidlo registrované v Poľsku prevážalo chladené kurčatá, chladené nepitvané kohúty s hlavou a behákmi, mrazené a chladené kuracie beháky a chladené kuracie žĺtky. Potraviny neboli nijako označené, nemali identifikačné značky a neboli zabalené v originálnych obaloch výrobcu,“ uviedol hovorca SVS Petr Vorlíček.

Prepravca nevedel preukázať lehotu trvanlivosti ani to, či potraviny pochádzajú zo schválených potravinárskych podnikov, ktoré sú pod veterinárnym dohľadom.

„Z uvedených dôvodov veterinárni inšpektori výrobky označili ako potraviny neznámeho pôvodu a znehodnotili ich farbou. Ďalej nariadili ich odstránenie v asanačnom podniku. Za porušenie zákona o potravinách môže byť prepravcovi v tomto prípade uložená sankcia do výšky až 50 miliónov korún (takmer 2 milióny eur – pozn. red.),“ doplnil Vorlíček.

SapaSAPASapa
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia