Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Vincenc Novák
3. apríla 2024, 19:31
Čas čítania 0:43

Obľúbenú dovolenkovú destináciu mnohých Slovákov ovládol strach. Nebezpečného gangu sa obávajú miestni aj turisti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Obľúbenú dovolenkovú destináciu mnohých Slovákov ovládol strach. Nebezpečného gangu sa obávajú miestni aj turisti

Dvojicu kriminálnikov po napadnutí a krádeži prepustili na slobodu.

V utorok 19. marca napadli dvaja kriminálnici majiteľa jednej z reštaurácií v hlavnom meste Malorky Palma de Mallorca. Polícia z tohto činu obvinila vodcu gangu, nemeckého motorkára a bývalého profesionálneho boxera Franka Hanebutha, ktorého spolu s jeho zástupcom obvinili z vydierania podnikateľa. Páchatelia z miesta činu ušli po tom, ako mužovi ukradli zlatú retiazku v hodnote sedemtisíc eur, informoval britský denník Daily Mail.

Prepustili ich na slobodu 

Dvojicu po zadržaní aj následne prepustili a obaja muži sa môžu voľne pohybovať po ostrove. To vyvolalo obavy turistov a miestnych obyvateľov, ktorí sa boja, že násilie bude pokračovať. Jeden z nemeckých turistov povedal španielskemu denníku Ultima Hora, že v hlavnom meste ostrova panujú obavy z pokusu o ovládnutie oblasti gangom. Zároveň vyzval tamojšie úrady, aby zabránili rastúcej hrozbe násilia.

Frank Hanebuth bol v minulosti známy ako šéf motorkárskeho klubu Bones, ktorý ovládal Štvrť červených svetiel v nemeckom Hannoveri. V roku 2012 ho zatkli špeciálne jednotky nemeckej polície na základe obvinenia zo zabitia, ktoré neskôr stiahli. Hanebuth sa následne presťahoval na Malorku, kde podľa španielskej polície prevádzkoval sieť verejných domov alebo obchodoval s drogami.

Domov
Zdieľať
Diskusia