Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. apríla 2024, 19:42
Čas čítania 0:30

VIDEO: Slovenskí kukláči dolapili medzinárodne hľadaných podvodníkov. Tí spôsobili škody za viac ako 600 miliónov eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trestné činy spáchali obvinené osoby v rokoch 2021 až 2023.

Slovenskí policajti vo štvrtok 4. apríla zadržali tri medzinárodne hľadané osoby. Do rúk policajtov sa dostali štátni príslušníci Talianska, Nemecka a Ukrajiny, na ktorých súd v Taliansku vydal európsky zatýkací rozkaz.


„Osoby boli hľadané za závažnú trestnú činnosť, ktorá sa týka finančných záujmov Európskych spoločenstiev, legalizácie príjmov z trestnej činnosti, falšovania a pozmeňovania verejných listín a obchodovania s nimi,“ spresnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.


Akcia na Slovensku bola súčasťou rozsiahlej operácie, pri ktorej polícia v Taliansku, Rumunsku a na Slovensku vo štvrtok zadržala 22 osôb v rámci vyšetrovania údajného podvodného získania prostriedkov vo výške 600 miliónov eur z Mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti pre Taliansko. Ten je súčasťou ozdravného plánu EÚ po koronakríze. Trestné činy spáchali obvinené osoby v rokoch 2021 až 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia