Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. apríla 2024, 8:53
Čas čítania 0:28

Medveď pri Prievidzi roztrhal ovcu. Útočil zhruba 100 metrov od rodinných domov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medveď sa vraj v okolí pohybuje už dlhší čas.

V prievidzskej mestskej časti Veľká Lehôtka medveď v priebehu víkendu roztrhal ovcu. Celý prípad sa odohral asi sto metrov od rodinných domov a záhrad. Veľká Lehôtka varuje obyvateľov pred pohybom v tejto oblasti, informuje portál Sprej na medveďa.

18. júna 2022, 16:30 Čas čítania 10:12 Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor) Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor)

Veľká Lehôtka vyzýva ľudí na opatrnosť aj pri Malej Lehôtke a Hradci. Mestské časti sa nachádzajú iba tri až päť kilometrov od Prievidze. Podľa obyvateľov sa medveď pohybuje v okolí už dlhší čas a pácha škody. 

„Stádo oviec bolo v noci mimo ohrady bez dozoru strážneho psa. Zásahový tím zvýši v lokalite hliadkovú činnosť, odstráni akékoľvek atraktanty a navrhne preventívne opatrenia pre chovateľa“, informovala hovorkyňa Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková. Chovateľ oviec priblížil, že 25 oviec sa dostalo do bezpečia. 

medveď hnedý
Zdroj: Pixabay/Natali
Domov
Zdieľať
Diskusia