Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
15. apríla 2024, 17:58
Čas čítania 0:40

AKTUÁLNE: Nebezpečné počasie je už na Slovensku. V najbližších hodinách sa treba pripraviť na plošné škody, hrozia aj krúpy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko sa zobudí do studeného a upršaného rána.

Na Slovensko dorazili prvé očakávané búrky. V najbližších hodinách môžeme očakávať najsilnejšie búrky na južnom Slovensku, ktoré budú postupovať k východu až k juhovýchodu krajiny, informuje iMeteo

Veľmi silná búrka je aktuálne v Rakúsku neďaleko slovenských hraníc a rúti sa smerom na západné Slovensko. Už čoskoro vstúpi nad naše územie približne v oblasti Gabčíkova a Dunajskej Stredy. 

Táto búrková línia z východu Rakúska vyprodukovala aj 3-centimetrové krúpy. Aktuálne počasie môže priniesť veľké a plošné škody. Meteorológovia nevylučujú možnosť výskytu krúp a obrovské škody môže napáchať silný vietor.

15. apríla 2024, 15:12 Čas čítania 0:24 V nasledujúcich hodinách zasiahnu Slovensko najsilnejšie búrky. Situácia bude obzvlášť nebezpečná v niektorých lokalitách V nasledujúcich hodinách zasiahnu Slovensko najsilnejšie búrky. Situácia bude obzvlášť nebezpečná v niektorých lokalitách

Do akého rána sa zobudíme? 

V noci z pondelka na utorok meteorológovia predpokladajú zamračené počasie so zrážkami a ojedinelými búrkami. Studený front môže na Slovensko priniesť vo vysokých polohách aj sneženie. 

V utorok 16. apríla ráno nás čaká mimoriadne chladné, zamračené a daždivé počasie. Najvyššia denná teplota dosiahne  6 °C až 11 °C, v južných a východných lokalitách bude 11 °C až 16 °C. Na horách od výšky 1 500 m n. m. môže aj mrznúť. Počas večera by mali zrážky ubudnúť. 

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia