Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
19. apríla 2024, 19:10
Čas čítania 0:40

Pre Slovákov je čoraz ťažšie spraviť vodičák, na vine sú nové elektronické testy. Počet neúspešných žiadateľov výrazne stúpol

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Elektronické skúšobné testy na vodičský preukaz zaviedli v apríli 2023. Počet neúspešných žiadateľov odvtedy stúpol o viac ako 10 percent.

Po zavedení elektronických skúšobných testov na vodičský preukaz sa počet neúspešných skúšok zvýšil. Pohybuje sa okolo 23 percent, pri papierových testoch išlo približne o 12 percent. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.


„Zavedenie elektronických skúšobných testov hodnotíme veľmi pozitívne. Vykonávanie teoretickej skúšky odbornej spôsobilosti je efektívne, transparentné a objektívne bez vonkajšieho zásahu skúšobného komisára. Týmto spôsobom teoretickej skúšky sa zvyšuje úroveň vzdelávania žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia v autoškolách,“ skonštatovala policajná hovorkyňa.

Otázky budú aktualizovať

Skúšobné otázky sa od zavedenia novej formy testov zatiaľ nemenili. „V tomto roku však máme v pláne aktualizovať skúšobné otázky a prípadne ich doplniť aj o nové skúšobné otázky,“ doplnila hovorkyňa.


Približne za rok testovania elektronickou formou sa vykonalo celkovo 88 377 teoretických skúšok u 67 755 žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia.

„Papierové“ skúšobné testy sa v súčasnosti už pri skúške z odbornej spôsobilosti nepoužívajú.


Elektronické skúšobné testy na vodičský preukaz zaviedli od apríla 2023. Testuje sa v skúšobných miestnostiach na okresných dopravných inšpektorátoch. Test si možno vyskúšať na webe Ministerstva vnútra SR.

Autoškola
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Späť
Zdieľať
Diskusia