Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
23. apríla 2024, 7:34
Čas čítania 0:31

Na Slovensko prichádza cyklóna Biruta. Priprav sa na nával dažďa, v niektorých regiónoch bude snežiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie bude na Slovensku veľmi rozpoltené.

Na Slovensko mieri tlaková níž (známa aj ako cyklóna) Biruta, ktorá so sebou prinesie hustý dážď a ochladenie. V niektorých regiónoch hrozia búrky. Pršať začne na západnom Slovensku už v utorok 23. apríla cez deň. Zvyšok územia níž zasiahne v noci z utorka na stredu, informuje portál iMeteo.

Meteorológovia predpovedajú, že v stredu môže padnúť od 10 do 20 milimetrov zrážok. Viac zrážok očakávajú na západnom Slovensku, kde môže padnúť až 30 milimetrov. 

Okrem zrážok níž na Slovensko donesie aj prudké ochladenie, ktoré zasiahne najmä severozápad krajiny. Zatiaľ čo v týchto regiónoch môže nasnežiť, na juhu a východe Slovenska sa teploty vyšplhajú nad 10 stupňov Celzia. V niektorých okresoch sa môžu tvoriť búrky. 

V Trenčianskom a Žilinskom kraji hranica sneženia klesne na 500 metrov. Odborníci očakávajú, že snežiť bude najmä v stredu. 

Anketa:
Tešíš sa už na leto?
Jasné, veľmi.
Tak primerane.
Nie, vyhovuje mi súčasne počasie.
Jasné, veľmi.
66 %
150 Hlasov
Tak primerane.
21 %
49 Hlasov
Nie, vyhovuje mi súčasne počasie.
13 %
29 Hlasov
dážď
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia