Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. mája 2024, 7:33
Čas čítania 0:32

Jedna najväčších čerpacích staníc na Slovensku sa rozrastie. OMV prevzalo kontrolu nad desiatkami staníc inej značky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protimonopolný úrad schválil prevzatie výlučnej kontroly OMV Slovensko nad 26 čerpacími stanicami značky Benzinol.

Počet čerpacích staníc petrochemickej firmy OMV na Slovensku sa rozšíri. Protimonopolný úrad SR schválil prevzatie výlučnej kontroly OMV Slovensko nad 26 čerpacími stanicami značky Benzinol. OMV malo koncom minulého roka 104 čerpacích staníc a patrí v ich počte po dominantnom predajcovi pohonných látok Slovnaft spolu s Orlenom a Shell do trojice najväčších spoločností v tomto segmnete.

V Krásne nad Kysucou by podľa zistení PMÚ v dôsledku koncentrácie došlo k významným prekážkam efektívnej hospodárskej súťaže, najmä vytvorením alebo posilnením dominantného postavenia na danom lokálnom priestorovom relevantnom trhu, v maloobchodnom predaji benzínu, nafty aj LPG. PMÚ preto viazal súhlas s koncentráciou na splnenie podmienok odstraňujúcich tieto negatívne účinky.


„Základnou podmienkou je odpredaj predmetnej ČS. Podnikateľ OMV Slovensko je taktiež povinný plniť povinnosti napomáhajúce efektívnemu, včasnému a úplnému splneniu podmienok,“ priblížil PMÚ. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 22. apríla 2024.

Domov
Zdieľať
Diskusia