Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
3. mája 2024 o 19:41
Čas čítania 0:28

VIDEO: Iránska mravnostná polícia zatkla ďalšiu ženu s odhalenými vlasmi. Zviazanú ju vliekli do auta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hrozí jej väzenie pre porušenie pravidiel obliekania.

Protivládne protesty v Iráne otriasli krajinou v septembri 2022. Vzburu odštartovalo zatknutie a následná smrť 22-ročnej Mahsy Amíníovej, informujú noviny.cz.  

Mravnostná polícia sa vrátila do ulíc Teheránu v júli 2023. V posledných dňoch otriasa Teheránom zatknutie ďalšej ženy, ktorá nemala zahalené vlasy. Prípad sa stal 30. apríla a na verejnosť vyplával vďaka videu zverejnenému agentúrou AP.

Na záberoch vidieť, ako tamojšia mravnostná polícia zatkla ženu s odhalenými vlasmi a zviazanú ju vliekli do auta. Teraz jej hrozí väzenie.

3. mája 2024 o 13:48 Čas čítania 1:00 Známu irackú tiktokerku zastrelili v aute. Brutálne video z vraždy zachytili bezpečnostné kamery Známu irackú tiktokerku zastrelili v aute. Brutálne video z vraždy zachytili bezpečnostné kamery

Po strete s mravnostnou políciou zomrelo v minulom roku iba 16-ročné dievča. Iránsky parlament v minulom roku priostril tresty pre ženy a dievčatá, ktoré porušia pravidlá obliekania. Ženy, ktoré označia ako „nevhodne oblečené“, môžu byť odsúdené na 10 rokov za mrežami.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia