Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. mája 2024, 11:58
Čas čítania 0:28

Ceny palív klesajú. Analytici predpovedajú ich vývoj v najbližších týždňoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Palivá budú zlacňovať aj naďalej.

Zapríčinila to priaznivá situácia na trhu. Cena ropy sa prepadla až o 6,5 %. Nafta sa v blízkej budúcnosti môže dostať až k psychologickej hranici 1,50 eura za liter, upozorňujú tvnoviny.sk.

„V najbližších týždňoch bude pokračovať zlacňovanie nafty. Cena benzínu by mala stagnovať. Na druhej strane by vodiči nemali počítať s veľkým zlacnením, keďže kartel OPEC pokračuje v obmedzovaní produkcie,“ povedal pre portál analytik Boris Tomčiak.

Analytik Marek Nemky predpovedá, že cena nafty klesne až k hranici 1,50 eura za liter. Benzín bude drahší o približne 10 centov. Pripomína však, že stále existuje geopolitické riziko, ktoré môže ceny opäť zvýšiť. 

Portál pripomína, že napriek zlacňovaniu sú ceny drahšie ako minulý rok. Slováci tak budú toto leto pravdepodobne tankovať drahšie.

tankovanie
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Späť
Zdieľať
Diskusia