Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. mája 2024 o 10:24
Čas čítania 0:41

„Modlíme sa za Fica,“ odkazuje Orbán. Vyhlásil, že premiér bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Maďarský premiér Viktor Orbán v piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió vyhlásil, že sa za Fica modlí.

Predseda slovenskej vlády Robert Fico bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch, tvrdí Orbán. Nebude sa rozhodovať iba o poslancoch Európskeho parlamentu, tieto eurovoľby a voľby amerického prezidenta rozhodnú totiž o otázkach vojny a mieru. Vyhlásil to v piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý dodal, že sa za Fica, ktorý je medzi životom a smrťou, modlia.


„Pamätám si, keď v Srbsku zastrelili bývalého premiéra Zorana Djindjiča. Tá oblasť Európy bola považovaná za nebezpečný región. Všetci boli vtedy šokovaní a zdesení. Európa teraz dospela tam, že miera násilia stúpla. Nikto sa tomu nesmie čudovať,“ zdôraznil Orbán v súvislosti s atentátom na Fica.


Podotkol, že keď sa začala vojna na Ukrajine, vtedy sa z mierovej Európy postupne stávala provojnová. „V ponímaní európskych lídrov sa násilie stalo súčasťou každodenného života, keď najprv chcela Európa poslať na Ukrajinu len prilby a teraz posiela už zbrane, pričom sa hovorí aj o posielaní vojakov,“ spresnil.


Maďarsko však podľa slov maďarského premiéra vstúpilo do EÚ preto, lebo verí, že je spoločenstvom, ktorého záujmom je mier.

Na archívnej snímke z 20. marca 2019 maďarský premiér Viktor Orbán (uprostred) prichádza na stretnutie Európskej ľudovej strany (EPP) v Európskom parlamente v Bruseli.
Na archívnej snímke z 20. marca 2019 maďarský premiér Viktor Orbán (uprostred) prichádza na stretnutie Európskej ľudovej strany (EPP) v Európskom parlamente v Bruseli. Zdroj: TASR/TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia