Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
22. mája 2024 o 7:45
Čas čítania 0:31

Strelec komunikoval v komunite, tvrdí Kaliňák. Viacero ochrankárov z Handlovej postavili mimo služby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Útok na Roberta Fica zanechal v spoločnosti vážne pochybnosti o reakcii premiérovej ochranky. Viacerých ochrankárov nakoniec postavili mimo služby.

Bezpečnostný zásah ochranky Roberta Fica počas minulotýždňového atentátu v Handlovej zachytil na uniknutom videu neznámy zdroj. 

V súvislosti s ochranou premiéra vyjadrili odborníci na bezpečnosť obavy. „Dá sa tam už teraz hovoriť o určitom zlyhaní zo strany Úradu na ochranu ústavných činiteľov, ale zároveň vieme, že sa tam osoba zdržiavala s viditeľnou strelnou zbraňou a nezasiahlo sa včas,“ povedal pre noviny.sk bezpečnostný analytik Radoslav Bránik. Podľa RTVS Úrad na ochranu ústavných činiteľov postavil viacero ochrankárov mimo služby.

Minister obrany Robert Kaliňák naznačil, že strelec o svojom čine rozprával v istej komunite.„Ten človek komunikoval v komunite. Komunikoval v komunite svoj, ani neviem, či plán, ale oznámenie toho, čo vlastne asi plánuje nejakým spôsobom urobiť, a zároveň došlo k určitej likvidácii stôp po tom, čo bol zadržaný,“ vyjadril sa v relácii Analýzy 24.

Juraj C.
Juraj C. Zdroj: Facebook/Slovenskí branci
Domov
Zdieľať
Diskusia