Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
24. mája 2024 o 11:39
Čas čítania 0:38

Polícia zadržala Slováka, ktorý napísal komentár „#mrtvyficodobryfico“. Potrestala už desiatky schvaľovaní atentátu na premiéra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok spolu s prezidentom Policajného zboru Ľubomírom Solákom na tlačovej konferencii informovali o priebehu vyšetrovania prípadov schvaľovania atentátu na premiéra Roberta Fica.

Minister vnútra na tlačovej konferencii spolu s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom informovali o súčasnom stave vyšetrovania atentátu na premiéra Roberta Fica. Podľa slov ministra vnútra posilnili vyšetrovací tím dvomi expertmi kvôli efektívnejšiemu preskúmaniu motívu atentátnika. Polícia pracuje aj s návrhom, že mohlo ísť o teroristický útok. 

Národná kriminálna agentúra eviduje 153 prípadov, ktoré sa týkajú schvaľovania trestného činu. Z toho v 55 prípadoch už polícia stotožnila autorov príspevkov a prípadmi sa ďalej zaoberá. Medzi potrestanými je aj muž, ktorý v komentári na sociálnej sieti napísal #mrtvyficodobryfico. Policajti muža zadržali a podali návrh na väzobné stíhanie. Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Podľa slov ministra vnútra polícia v posledných dňoch eviduje anonymné hlásenie. Týkalo sa teroristického útoku, ku ktorému malo dôjsť na izraelskej ambasáde a v ďalších iných mestách. Polícia stotožnila nahlasovateľa Petra S. z Handlovej a obvinila ho z trestného činu šírenia poplašnej správy. Páchateľ priznal, že si oznámenie vymyslel. Hrozí mu jeden až päť rokov za mrežami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia