Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
29. mája 2024 o 11:02
Čas čítania 0:33

Prenajímatelia nehnuteľností, pozor. Zlodeji majú nový spôsob, ako vás okradnúť, do bytu sa dostanú pomocou kľúča

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zlodeji sa v hlavnom meste sústreďujú na vykrádanie krátkodobých ubytovaní. Na to, aby sa dostali dnu, nemusia vypáčiť dvere, stačí im kľúč.

Polícia SR upozorňuje majiteľov bratislavských bytov na skupinu zlodejov, ktorí vykrádajú nehnuteľnosti netradičným spôsobom. Dnu sa dostanú priamo pomocou kľúča. Páchatelia cielia na majiteľov bytov, ktorí ponúkajú krátkodobý prenájom, informuje portál bratislava.zoznam.sk.

Jeden z okradnutých majiteľov pre portál vysvetlil, že si zlodeji jeho byť prenajali, a tak mali do nehnuteľnosti priamy prístup. Neskôr však prišli aj na spôsob, pri ktorom nemuseli platiť za nájom.

Odpília lockbox a kľúč ukradnú

Na internetových stránkach, ktoré ponúkajú krátkodobé ubytovanie, si páchatelia odsledujú, kedy je nehnuteľnosť neobsadená. Keď je byt v konkrétny dátum voľný, ukradnú kľúč z lockboxu (nádoba, v ktorej sú kľúče – pozn. red.) odpílením alebo ho odcudzia celý.

Týmto spôsobom získajú kľúč od ubytovania a za jeho prenájom nemusia platiť. Aby ich polícia nemohla obviniť z vlámania, majú pripravenú výhovorku, že kľúč kúpili od niekoho na ulici. Z bytu následne ukradnú spotrebiče alebo drogériu.

Domov
Zdieľať
Diskusia