Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
3. júna 2024 o 10:23
Čas čítania 0:32

Kotleba chce získať priazeň voličov v ukrajinskom kroji. Pomoc nášmu susedovi vo vojne s Ruskom pritom odmieta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Marian Kotleba má na propagačnom bilborde oblečený kroj s ukrajinskou výšivkou.

  • Marian Kotleba robí kampaň do eurovolieb s bilbordom „Milujem východniarky“.
  • Oblečenú má na sebe ukrajinskú národnú košeľu, upozorňuje stránka Slovenský folklór bez fejku.
V súvislosti s témou sme kontaktovali hovorcu ĽSNS. V prípade odozvy budeme článok aktualizovať.

Prečo je to dôležité: Marian Kotleba je líder strany ĽSNS, ktorá vo vojenskom konflikte nášho východného suseda s Ruskom odmieta podporiť Ukrajinu. Kotleba sa prezentuje ako národne orientovaný politik. Kroj s ukrajinskou výšivkou je preto v priamom protiklade s jeho politickou rétorikou.

Širší kontext: Kroj, ktorý má oblečený Kotleba, pochádza z ukrajinskej stránky Galychanka, konkrétne je to model Svyatoslav. Strana ĽSNS zažila podobnú kauzu už aj v minulosti. Kandidátka Michaela Sahul propagovala na bilborde „hrdosť na slovenské tradície“ v kroji z Aliexpressu za 27 dolárov. Vtedy sa uchádzala strana o vôľu voličov v parlamentných voľbách v roku 2020. 

8. februára 2020 o 19:23 Čas čítania 0:40 Kandidátka extrémistickej ĽSNS propaguje slovenské tradície a hrdosť v kroji z Aliexpressu za 27 dolárov Kandidátka extrémistickej ĽSNS propaguje slovenské tradície a hrdosť v kroji z Aliexpressu za 27 dolárov

Domov
Zdieľať
Diskusia