Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
6. júna 2024 o 7:50
Čas čítania 1:01

Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Nové zdravotnícke postupy WHO prijalo 190 krajín. Slovensko sa ako jediné od ich prijatia dištancovalo, podľa ministerky zdravotníctva sme mali málo času.

  • Na rokovaní so Svetovou zdravotníckou organizáciou WHO prijalo nové zdravotnícke postupy 190 krajín. Slovensko sa ako jediná krajina od ich prijatia dištancovalo, informoval Denník N.
  • Našu krajinu zastupoval splnomocnenec vlády Peter Kotlár (SNS). V minulosti spolu s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou viedol konšpiračnú Televíziu Slovan. Je aj známym odporcom očkovania. 
  • Slovensko tak nemusí disponovať dostatkom dát, prístupom k výmene riešení či k výskumu, vyjadrila sa Kristína Šperková z Movendi International pre Denník N. 

Prečo je to dôležité: Slovensko sa týmto krokom dobrovoľne dištancovalo od drvivej väčšiny moderného sveta. Práve zdravotníctvo je jednou z veľmi citlivých oblastí, kde môže svetový pokrok zásadným spôsobom pomáhať menšej krajine bez nutnosti náročných finančných investícií. 

Citát: „Predložený návrh obidvoch dokumentov, osobitne aj vo vzájomnom obsahovom kontexte, je pre Slovenskú republiku neprijateľný, najmä z dôvodov jeho neurčitosti a nedovolených zásahov do zvrchovanosti suverénnych členských štátov a rovnako aj neprimeraných zásahov do ľudských práv a základných slobôd a ich nedostatočnú ochranu,“ vyjadril sa na začiatku mája Peter Kotlár.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej bol dôvodom neprijatia nových postupov nedostatok času na podrobné preštudovanie zmien. Všetky krajiny mali na analýzu zmien rovnaký čas. Slovensko je jediné, ktoré tvrdí, že malo nedostatok času. Oficiálny dôvod uviedol rezort zdravotníctva. 

O rozhodnutí neprijať nové zdravotnícke postupy rozhodol poslanec Kotlár zo strany SNS, ktorý v minulosti tvrdil, že z neoficiálnej analýzy jednej z vakcín proti koronavírusu vyplýva, že mohlo ísť o placebo. Kotlár verí na chemtrails a iné konšpirácie. Peter Kotlár v súčasnosti preveruje manažment pandémie.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

2. júna 2024 o 12:00 Čas čítania 10:30 Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ
17. mája 2024 o 16:46 Čas čítania 0:36 Šimkovičová a Kotlár pozývali Slovákov pred nemocnicu, kde leží Fico. Chceli mu vyjadriť podporu, príspevok už z Facebooku stiahli Šimkovičová a Kotlár pozývali Slovákov pred nemocnicu, kde leží Fico. Chceli mu vyjadriť podporu, príspevok už z Facebooku stiahli
18. januára 2024 o 15:57 Čas čítania 1:46 Manažment pandémie covid-19 bude preverovať antivaxer a konšpirátor z TV Slovan. Vraj nechce hľadať vinníkov Manažment pandémie covid-19 bude preverovať antivaxer a konšpirátor z TV Slovan. Vraj nechce hľadať vinníkov
Domov
Zdieľať
Diskusia