Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
7. júna 2024 o 18:20
Čas čítania 0:31

Polícia nasadila na kontrolu vodičov bezpilotné drony. Počas jazdy autom sú nespozorovateľné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Polícia nasadila na kontrolu vodičov nové moderné zariadenia.

  • Slovenská polícia používa na kontrolu cestnej premávky a vodičov bezpilotné drony. Počas jazdy autom sú nespozorovateľné, upozorňuje Topspeed.sk.
  • Najčastejšie ich využívajú v náročných a rizikových terénoch, ako napríklad v horskom prostredí alebo v zákrutách so zlou viditeľnosťou.
  • Presný počet dronov, ktoré polícia má, zatiaľ nie je známy z taktických aj legislatívnych dôvodov. V budúcnosti ich plánuje využívať častejšie.

Prečo je to dôležité: Drony umožňujú monitorovanie dopravnej situácie z vtáčej perspektívy, čo poskytuje lepší prehľad o dopravných priestupkoch, ako sú prekračovanie rýchlosti, nebezpečné predbiehanie či porušovanie pravidiel na priechodoch pre chodcov.

Citát: „Vodič si takúto ‚policajnú hliadku‘ vo vzduchu prakticky nemá šancu všimnúť,“ informuje slovenská polícia. 

Širší kontext: Polícia stále modernizuje svoje vybavenie, aby prispela k bezpečnejšej situácii na cestách. Takéto drony dokážu napríklad zdokumentovať nesprávne odbočenie na dopravnej značke či nebezpečné obiehanie na cestách.

vzdušín.cz, dron
Zdroj: Vzdusin.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia