Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
10. júna 2024 o 10:51
Čas čítania 0:35

Kia zvoláva 462-tisíc vozidiel pre chybnú súčiastku. Môže spôsobiť požiar

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Automobilka Kia zvoláva tisícky vozidiel, ktoré majú chybnú súčiastku. Tá môže spôsobiť požiar.

  • Viac ako 462-tisíc vozidiel spoločnosti Kia má problém s elektrickým spínačom pri ovládaní sedadiel pri modeli SUV Telluride.
  • Vodičom hrozí riziko požiaru vychádzajúceho z elektrických motorčekov sedadiel pre vodiča alebo spolujazdca. 
  • Hrozba požiaru môže vzniknúť pri prevádzke, ale aj pri zaparkovanom aute s vypnutým zapaľovaním. Spoločnosť vydala odporúčanie, aby majitelia vozidla parkovali mimo budov.

Prečo je to dôležité: Chybná súčiastka vo vozidle môže vážne ohroziť zdravie vodiča a spolucestujúcich. Informovanie o problémoch s elektrickým spínačom pri ovládaní sedadiel v modeloch SUV Telluride je kľúčové na zabezpečenie bezpečnosti, ochrany spotrebiteľov, zníženia ekonomických rizík a zachovania dôvery vo výrobcu.
 

Širší kontext: Kia zatiaľ eviduje len jeden menší požiar sedadla vodiča. Incident sa stal v roku 2023 počas jazdy. Spoločnosť okrem iného eviduje aj šesť incidentov s roztavenými komponentmi pod sedadlami.

Oznámenie o chybnej súčiastke by mali majitelia vozidiel dostať do 30. júla. Klienti môžu kontaktovať zákaznícky servis Kia, kde im poskytnú pomoc. 

Kia Telluride.
Kia Telluride. Zdroj: Wikipedia/Gold Pony
Domov
Zdieľať
Diskusia