Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
12. júna 2024 o 7:19
Čas čítania 0:29

Vodiči majú problém s neznámou dopravnou značkou. Za nedodržanie predpisov, ktoré určuje, hrozí vysoká pokuta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vo Francúzsku majú špeciálnu značku, ktorú na slovenských cestách nemáme. Za jej nedodržanie hrozí vysoká pokuta.

  • Množstvo vodičov nepozná modrú dopravnú značku s bielym diamantom, ktorá sa frekventovane vyskytuje najmä vo Francúzsku, upozorňuje Topspeed.sk.
  • Značka označuje jazdný pruh, ktorý je vyhradený pre určité vozidlá. Môže ísť napríklad o pruh pre elektronické vozidlá či pruh obmedzený na určité časové obdobie. Označovať môže aj minimálny počet pasažierov vo vozidle. Konkrétny význam určujú doplňujúce značky.
  • Za jej ignorovanie hrozí vodičom pokuta 135 eur.

Prečo je to dôležité: Neznalosť tejto značky môže viesť k dopravným nehodám alebo nebezpečným situáciám na cestách. Ak vodiči nesprávne používajú vyhradené pruhy, môže to spôsobiť kolízie alebo prekážky v doprave.

Širší kontext: Značka má pomôcť znížiť znečisťovanie životného prostredia, podporiť spolujazdu vo vozidlách či zvýšiť využívanie zdieľaných áut. Vodiči sa s ňou môžu stretnúť najmä v Lyone či Štrasburgu. 

dopravná značka
Zdroj: Twitter/@_Socrate__
Domov
Zdieľať
Diskusia