Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. júna 2024 o 15:22
Čas čítania 0:53

Šimkovičová mala v parlamente predložiť dôležitý návrh. Namiesto toho sa plavila na jachte v Chorvátsku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Martina Šimkovičová sa zúčastnila na jachtárskych pretekoch v Chorvátsku. O jej neprítomnosti v parlamente nevedeli ani jej koaliční partneri.

  • Ministerka kultúry Martina Šimkovičová mala v utorok 11. júna v NR SR predložiť návrh novely zákona o mediálnych službách. Šimkovičová do parlamentu neprišla.
  • Podľa informácií Denníka N bola spolu so splnomocnencom vlády na prešetrenie riadenia pandémie Petrom Kotlárom na súkromnej zahraničnej ceste v Chorvátsku. Dvojica sa zúčastnila na jachtárskych pretekoch.
  • O tom, že je ministerka neprítomná, nevedel ani podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha, ktorý ju vyzval na to, aby dôležitý zákon predniesla v parlamente. 

Prečo je to dôležité: Ministerka kultúry mala predstaviť zákon, ktorý sa týka Rady pre mediálne služby a vymenovania národného koordinátora digitálnych služieb. Každá krajina v EÚ musí určiť koordinátora, ktorý bude dohliadať na bezpečný online priestor a bude chrániť používateľov. Slovensko ho malo určiť najneskôr do 17. februára, pre meškanie už Európska komisia vedie voči Slovensku konanie. V prípade nevymenovania tohto koordinátora nám hrozia sankcie.

Citát: „V pléne parlamentu každý deň človek zažije niečo nové. Že nepríde ministerka Šimkovičová, ktorej skrátené legislatívne konanie bolo v programe ešte aj predradené, nikto nevie, kde je, a o návrhu teda nemôžeme rokovať, tak to je nový ‚bizár‘,“ napísala poslankyňa Lucia Plaváková na sociálnej sieti X.

20. júna 2024 o 12:30 Čas čítania 9:06 Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama

Širší kontext: Ministerka kultúry Martina Šimkovičová sa spolu s Petrom Kotlárom plavila na jachte v Chorvátsku. Počas ich neprítomnosti v parlamente koalícia schválila niekoľko dôležitých zákonov.

Ministerstvo neokomentovalo, prečo sa počas predkladania dôležitého zákona ministerka do parlamentu nedostavila.

Späť
Zdieľať
Diskusia