Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
20. júna 2024 o 7:35
Čas čítania 0:59

Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Peter Kotlár tvrdí, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie covidu-19. Tie podľa neho ukázali, že pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola.

  • Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19 Peter Kotlár tvrdí, že pandémia na Slovensku nebola.
  • Na budúci týždeň sa má k aktualizovaným medzinárodným zdravotným predpisom stretnúť medzirezortná pandemická skupina. Má prerokovať ďalší postup SR v danej veci.
  • Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19 Peter Kotlár na postoji SR trvá. Našu pozíciu označil za výhodnú.

Prečo je to dôležité: Na Slovensku zomrelo na ochorenie covid-19 viac ako 20-tisíc ľudí. Splnomocnenec na preverenie pandémie však tvrdí, že žiadna pandémia nebola. 

Citát: „Načo máme splnomocnenca pri vyšetrovaní niečoho, čo na Slovensku nebolo? Je to pľuvanec do tváre všetkým, ktorí si ochorením prešli, všetkým pozostalým,“ skonštatoval poslanec Tomáš Szalay (SAS).

Širší kontext: Slovenská republika sa na júnovom stretnutí členských krajín Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Ženeve verbálne disasociovala, teda dištancovala od prijatia balíka revidovaných článkov Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR).

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Nové predpisy podľa Kotlára uprednostňujú záujmy farmaceutického priemyslu. Dištancovanie odôvodnil nedovolenými zásahmi do zvrchovanosti suverénnych členských štátov. Namietal aj neprimerané zásahy do ľudských práv a základných slobôd. Viaceré ustanovenia sú podľa neho tiež neurčité a poskytujú značný priestor pre subjektívne posudzovanie.

Kotlár je známy pre šírenie konšpiračných teórií, spochybňuje aj účinnosť vakcín. Medzi jeho často rozoberané témy patrí vypúšťanie chemikálií alebo baktérií z lietadiel. Kotlár spolu s ministerkou Šimkovičovou pravidelne konšpirujú v internetovej televízii TV Slovan. Šíria dezinformácie o Európskej únii, migrantoch, pandémii covidu-19 či údajnom falšovaní volieb.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

2. júna 2024 o 12:00 Čas čítania 10:30 Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ
6. júna 2024 o 7:50 Čas čítania 1:01 Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať
18. januára 2024 o 15:57 Čas čítania 1:46 Manažment pandémie covid-19 bude preverovať antivaxer a konšpirátor z TV Slovan. Vraj nechce hľadať vinníkov Manažment pandémie covid-19 bude preverovať antivaxer a konšpirátor z TV Slovan. Vraj nechce hľadať vinníkov
Domov
Zdieľať
Diskusia