Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Karolína Fejtová
23. júna 2024 o 9:49
Čas čítania 0:43

Miliardári platili služobníctvu 8 eur za 18 hodín práce. Za vykorisťovanie zamestnancov idú do väzenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Miliardári platili služobníctvu 8 eur za 18 hodín práce. Za vykorisťovanie zamestnancov idú do väzenia

Štyria členovia najbohatšej britskej rodiny boli odsúdení na niekoľko rokov väzenia. Podľa švajčiarskeho súdu vykorisťovali indických sluhov.

Osemdesiatosemročný Prakash Hinduja, ktorý má aj švajčiarske občianstvo, a jeho o tri roky mladšia manželka Kamal pôjdu za mreže na štyri a pol roka. Ich syn Ajay a jeho manželka Namrata na štyri roky. Pôvodne im hrozil prísnejší trest, ale švajčiarsky súd ich oslobodil od závažnejších obvinení z obchodovania s ľuďmi. Informuje o tom spravodajská stanica SkyNews.

Rodina si do svojej vily v obci Cologny v kantóne Ženeva doviezla služobníctvo z Indie. Jej členom boli zhabané pasy a dostali obmedzené povolenie na odchod. Za pracovný čas, ktorý niekedy trval až 18 hodín, dostali hinduisti v prepočte len 8 eur, uvádza BBC.

Peniaze boli navyše vyplatené v indických rupiách, nie vo švajčiarskych frankoch. Sluhovia spali v pivnici a na mieste vládla atmosféra strachu.

Švajčiarske úrady už skonfiškovali šperky rodiny vrátane diamantov, rubínov, platinového náhrdelníka a ďalšieho majetku v očakávaní, že by sa mohli použiť na zaplatenie súdnych poplatkov a prípadných pokút.

Rodina ovláda nadnárodný konglomerát Hinduja Group, ktorý podniká v rôznych oblastiach, od nákladných vozidiel a mazív až po bankovníctvo a káblovú televíziu. Jej celkové aktíva presahujú 37 miliárd libier (viac ako bilión korún).

Domov
Zdieľať
Diskusia