Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová TASR
25. júna 2024 o 7:29
Čas čítania 0:38

VIDEO: V Bratislave vypukol vo večerných hodinách požiar nelegálnej skládky. Ľudí vyzvali, aby nevychádzali von

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V Podunajských Biskupiciach začal horieť porast a odpad. Na mieste zasahovali hasiči.

  • Hasiči včera zasahovali na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Na mieste začal horieť porast a odpad. 
  • Mestská časť Podunajské Biskupice na sociálnej sieti vyzýva, aby si ľudia pre šíriaci sa hustý dym pozatvárali na svojich príbytkoch okná.
  • Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči dodal, že na mieste bol aj zisťovateľ príčiny vzniku požiarov.

Prečo je to dôležité: Požiar porastu a odpadu môže mať negatívny vplyv na životné prostredie vrátane znečistenia ovzdušia. Rýchly zásah hasičov môže minimalizovať tieto škody.

Citát: „Na mieste zasahuje 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s deviatimi kusmi hasičskej techniky a viac ako 20 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave, Rusovce, Petržalka, Malinovo a Rovinka,“ uviedol Koči.

Širší kontext: Mestská časť Podunajské Biskupice na sociálnej sieti vyzvala ľudí, aby nevychádzali von. „Uhasenie náročného požiaru sa odhaduje až v ranných hodinách,“ dodala v príspevku. Na mieste sa nachádzali podľa mestskej časti aj odborníci, ktorí monitorujú kvalitu ovzdušia.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia