Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. júna 2024 o 10:58
Čas čítania 0:34

Španieli protestujú proti masovému turizmu. Toto nie je turizmus, toto je to invázia, sťažujú sa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V Malage sa konal protest proti masovému turizmu.

  • V Malage na juhu Španielska v sobotu demonštrovali tisíce ľudí proti masovému turizmu. Hlavnými dôvodmi protestujúcich sú nedostatok bývania a vysoké nájmy v meste.
  • Podľa organizátorov protestu sa na zhromaždení zúčastnilo približne 25-tisíc ľudí, denník El País však účasť odhadol na 15-tisíc.
  • Protestujúci niesli transparenty s nápismi „Malaga nie je na predaj“ a „Toto nie je turizmus, toto je to invázia“.

Prečo je to dôležité: V Malage je legálne zaregistrovaných viac ako 12-tisíc rekreačných domov, čo je viac ako v ktoromkoľvek inom španielskom meste okrem Madridu a Barcelony. Okrem toho sa tam však nachádza aj veľké množstvo takýchto nehnuteľností, ktoré sú prevádzkované nelegálne. Domáci majú preto problém nájsť si ubytovanie či zaplatiť predražené nájmy.

Širší kontext: Podobné demonštrácie sa v posledných týždňoch uskutočnili aj na iných turistami vyhľadávaných miestach v Španielsku vrátane Barcelony, Malorky a Kanárskych ostrovov.

Prečítaj si aj tieto články: 

29. júna 2024 o 18:19 Čas čítania 0:32 Na Malorke sa šíri nová mutácia covidu-19. Turisti si ju z ostrova odnášajú domov Na Malorke sa šíri nová mutácia covidu-19. Turisti si ju z ostrova odnášajú domov
23. júna 2024 o 9:30 Čas čítania 4:57 Rozprávala som sa s migrantmi v Barcelone: Majú svojich „pasákov", keď neprinesú peniaze, nejedia aj dva dni (Reportáž) Rozprávala som sa s migrantmi v Barcelone: Majú svojich „pasákov", keď neprinesú peniaze, nejedia aj dva dni (Reportáž)
29. februára 2024 o 14:05 Čas čítania 0:52 Najkrajšie pláže na svete sa nachádzajú v Európe. Toto sú TOP 3 podľa turistov Najkrajšie pláže na svete sa nachádzajú v Európe. Toto sú TOP 3 podľa turistov
Anketa:
Chystáš sa na dovolenku do Španielska?
Áno.
Nie.
Áno.
43 %
Nie.
57 %
Domov
Zdieľať
Diskusia