Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. júla 2024 o 6:41
Čas čítania 0:51

Policajti dostanú 500-eurové odmeny. Ministri rokujú o tom, kde štát zoberie peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Matúš Šutaj Eštok sľúbil ďalšie odmeny pre policajtov.

  • Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a minister financií Ladislav Kamenický mali v stredu 3. júla rokovať o zabezpečení odmien pre policajtov, informuje RTVS.
  • Avizovali rokovanie o opatrení na materiálno-technické zabezpečenie či rekonštrukcie budov. RTVS informuje, že minister vnútra hovoril o vyplatení ďalších odmien, ktoré majú byť v priemere 530 eur.

Prečo je to dôležité: Na Slovensku máme kriticky nízky počet policajtov. Dôvodom nezáujmu o prácu v bezpečnostných zložkách sú nízke platy, demotivácia či nespokojnosť s podmienkami na pracovisku. Vláda sa preto rozhodla políciu odmeniť a rozdať im odmeny. Ešte stále nie je jasné, kde na ne štát zoberie peniaze. Šutaj Eštok tvrdí, že rokujú o možných alternatívach. 

Citáty: „Máme viacero alternatív, počas leta sa o tom budeme baviť. Vyberieme tú, ktorá bude najrozumnejšia. Budú tam aj úspory v rámci štátu a budeme hľadať aj prostriedky v rámci súčasného rozpočtu. Čaká sa aj na ďalší finančný vývoj. Situácia bude čistejšia v septembri, aby sme vedeli, ako stojí vývoj slovenského hospodárstva,“ povedal Šutaj Eštok. 

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Policajní odborári poslali ministrovi vnútra otvorený list, v ktorom žiadajú zlepšiť platové a pracovné podmienky. Šutaj Eštok povedal, že policajti pred dvoma mesiacmi dostali celoplošné odmeny v hodnote 500 eur. Tento polrok by mali byť motivačne odmenení na základe svojho výkonu.

Prečítaj si aj tieto články: 

24. júna 2024 o 15:20 Čas čítania 3:18 Policajní odborári budú nosiť čierne pásky na znak protestu. Šutajovi Eštokovi poslali kritický otvorený list Policajní odborári budú nosiť čierne pásky na znak protestu. Šutajovi Eštokovi poslali kritický otvorený list
24. mája 2024 o 20:20 Čas čítania 0:26 Na Slovensku máme kritický nedostatok policajtov. Vláda im chce zdvihnúť platy o stovky eur Na Slovensku máme kritický nedostatok policajtov. Vláda im chce zdvihnúť platy o stovky eur
5. apríla 2024 o 8:15 Čas čítania 0:29 Šutaj Eštok rozdáva tesne pred voľbami 500 € všetkým policajtom, hasičom aj záchranárom. Spišiak ostro reaguje Šutaj Eštok rozdáva tesne pred voľbami 500 € všetkým policajtom, hasičom aj záchranárom. Spišiak ostro reaguje
Domov
Zdieľať
Diskusia