Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. júla 2024 o 19:31
Čas čítania 0:42

Slovákov zahltili podvodné SMS. Páchatelia sa vydávajú za deti obetí, upozorňuje polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Polícia upozorňuje na nový podvod s SMS.

  • Podvodníci zasielajú ľuďom SMS o tom, že ich dieťa má nové číslo.

  • Na SMS je podľa policajtov predovšetkým podozrivé telefónne číslo so zahraničnou predvoľbou. Tá indikuje, že niečo nie je v poriadku.
  • V texte sa navyše strieda tykanie s vykaním.

Prečo je to dôležité: Informovanie o podvodoch môže mať preventívne účinky. Zvyšuje sa tým šanca, že občania páchateľom len tak ľahko nenaletia.

3. júla 2024 o 20:20 Čas čítania 0:39 Slovensko zaplavili podvodné telefonáty. Polícia zverejnila zoznam telefónnych čísel, ktoré treba okamžite zablokovať Slovensko zaplavili podvodné telefonáty. Polícia zverejnila zoznam telefónnych čísel, ktoré treba okamžite zablokovať

Citát: „Ahoj, Oci, môj telefón je rozbitý, toto je moje nové telefónne číslo, môžete mi napísať na WhatsApp,“ znie podľa polície jedna z falošných správ.

„Treba si všimnúť, že správa prechádza z tykania na vykanie. Je to indícia k tomu, že text vygeneroval počítač alebo systém, ktorý posiela takéto správy potenciálnym obetiam po celom svete,“ priblížili policajti.

Širší kontext: Polícia skonštatovala, že na pridaní nového kontaktu do telefónu nie je v podstate nič zlé. Zo skúseností však predpokladá, že kontakt by po následnej komunikácii žiadal od obete peniaze alebo číslo karty. 

Polícia o podobnom podvode informovala aj včera 3. júla. Slovensko zaplavili podvodné telefonáty, pri ktorých sa páchatelia vydávajú za policajtov. Celý článok si prečítaš tu

2. júla 2024 o 8:15 Čas čítania 0:32 Polícia upozorňuje na nový typ krádeží na Slovensku. Zlodeji začali pri vykrádaní bytov využívať premyslenú stratégiu Polícia upozorňuje na nový typ krádeží na Slovensku. Zlodeji začali pri vykrádaní bytov využívať premyslenú stratégiu
Domov
Zdieľať
Diskusia