Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. júla 2024 o 10:01
Čas čítania 0:36

V ďalšom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v niekoľkých dedinách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre výskyt medveďa vyhlásili v okrese Turčianske Teplice mimoriadnu situáciu.

  • Okresný úrad v Turčianskych Tepliciach vyhlásil pre výskyt synantropných jedincov medveďa vo vybraných sídlach okresu Turčianske Teplice mimoriadnu situáciu. Informovala o tom v utorok prednostka OÚ Mariana Ballová.
  • Mimoriadna situácia sa týka obcí Čremošné, Háj, Mošovce, Rakša, Slovenské Pravno, Turček a mesta Turčianske Teplice.

Prečo je to dôležité: Mimoriadna situácia pre častý výskyt medveďa v daných lokalitách môže pomôcť predísť možnému riziku nešťastia.

Citát: „Počas mimoriadnej situácie budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia, činnosti nevyhnutné na zamedzenie šírenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti a opatrenia na záchranu života, zdravia a majetku,“ zdôvodnil OÚ.

Širší kontext: OÚ ju vyhlásil 12. júla v súvislosti s rozširovaním jedincov medveďa hnedého aj do oblastí mimo ich prirodzeného prostredia, synantropizácie veľkého počtu jedincov v rizikových oblastiach, zastavaných územiach miest a obcí a v ich bezprostrednom okolí, kde dochádza k nebezpečenstvu ohrozenia života, zdravia a majetku obyvateľov.

Prečítaj si aj tieto články: 

12. júla 2024 o 11:17 Čas čítania 0:42 V dvoch slovenských okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v mnohých dedinách V dvoch slovenských okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v mnohých dedinách
14. júla 2024 o 11:57 Čas čítania 1:02 Ochranári upozorňujú, čo robiť pri stretnutí s medveďom. Ľudí varujú pred nevhodným správaním (+ návod) Ochranári upozorňujú, čo robiť pri stretnutí s medveďom. Ľudí varujú pred nevhodným správaním (+ návod)
12. júla 2024 o 11:17 Čas čítania 0:42 V dvoch slovenských okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v mnohých dedinách V dvoch slovenských okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v mnohých dedinách
Domov
Zdieľať
Diskusia