Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
21. júla 2024 o 9:17
Čas čítania 0:35

Michalovce zavádzajú nový systém. Bezpečnosť mesta by sa mala radikálne zlepšiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novinka uľahčí prácu mestskej polícii.

  • Mesto Michalovce zavádza jedinečnú novinku. V centre mesta pribudnú k bezpečnostným kamerám aj detektory zvuku. Novinkou je aj aplikácia s názvom Bezpečné mesto, informovali spravy.rtvs.sk
  • Vďaka novým zvukovým detektorom bude môcť mestská polícia v prípade ohrozenia zasiahnuť oveľa skôr. 

Prečo je to dôležité: Zavedením nových systémov dokáže mesto poskytnúť obyvateľom vyššiu bezpečnosť. Ak by v centre mesta kričal občan o pomoc, polícia vďaka detektoru zvuku volanie zachytí a na miesto príde skôr. 

Citát: „Je tam kvalitný osemsmerový mikrofón, ktorý sníma danú oblasť, a je tam procesor, ktorý udalosť vyhodnocuje. Dokážeme upozorniť na celý rad nebezpečných situácií typu výstrel, výkrik, prejavy agresie, rinčanie skla a podobne,“ informoval zhotoviteľ detektorov Lukáš Svoboda.

Širší kontext: Systém detektorov zároveň uvádza aj presné súradnice, takže hliadka bude vedieť, kam presne má prísť.

Testovacia prevádzka aplikácie Bezpečné mesto umožňuje polícii sledovať váš pohyb a v prípade výjazdu zasiahnuť. Obyvateľom ju sprístupnia koncom roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia