Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. júla 2024 o 17:30
Čas čítania 0:27

Nemecká vlaková spoločnosť plánuje vo veľkom prepúšťať. O prácu príde asi 30-tisíc zamestnancov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zamestnancov by v administratíve mohli nahradiť počítače.

  • Nemecký národný železničný prepravca Deutsche Bahn plánuje počas nasledujúcich piatich rokov zrušiť približne 30-tisíc pracovných miest, najmä v administratíve.
  • Celkové zníženie stavu zamestnancov zodpovedá prirodzenej fluktuácii za dva roky, povedal finančný riaditeľ Levin Holle.

Prečo je to zaujímavé: Holle tvrdí, že najmä digitalizácia a automatizácia by mali v budúcnosti umožniť, že zamestnancov v administratíve bude menej.

Citát:„V budúcnosti musíme zvládnuť viac železníc s menším počtom ľudí,“ zdôraznil Holle.

Širší kontext: Štrajky, extrémne počasie a slabnúci dopyt podľa spoločnosti spôsobili, že Deutsche Bahn sa v prvom polroku 2024 prepadla do čistej straty vo výške 1,2 miliardy eur. V rovnakom období minulého roka strata predstavovala 71 miliónov eur.

Prečítaj si aj tieto články:

18. júla 2024 o 11:40 Čas čítania 0:53 Máš strach z lietania? Z Viedne sa po novom dostaneš nočným vlakom do talianskeho Ríma Máš strach z lietania? Z Viedne sa po novom dostaneš nočným vlakom do talianskeho Ríma
8. júla 2024 o 15:29 Čas čítania 1:13 Hlavná stanica v Bratislave v budúcnosti nebude kapacitne vyhovovať. Na tratiach by malo jazdiť viacero medzinárodných vlakov Hlavná stanica v Bratislave v budúcnosti nebude kapacitne vyhovovať. Na tratiach by malo jazdiť viacero medzinárodných vlakov
2. júla 2024 o 15:09 Čas čítania 0:41 Bratislava má novú železničnú zastávku. Funguje oddnes, posilní dopravu medzi viacerými lokalitami Bratislava má novú železničnú zastávku. Funguje oddnes, posilní dopravu medzi viacerými lokalitami
Domov
Zdieľať
Diskusia