Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. júla 2024 o 13:44
Čas čítania 0:27

Blíži sa revolúcia v online platení. Platobné karty čakajú veľké zmeny, už nebudeme platiť ako doteraz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mastercard tvrdí, že po zavedení nových systémov za znížia online podvody až o 100 %.

  • Spoločnosť Mastercard plánuje od roku 2030 zaviesť nové pravidlá pre online platby v Európe, informuje CNBC
  • Všetky nové platobné karty budú tokenizované. Znamená to, že pri platbe cez internet nebudeš musieť zadávať 16-miestne číslo karty, keďže Mastercard plánuje používať náhodne generované tokeny. 
  • Cieľom je zjednodušiť a zvýšiť bezpečnosť online nákupov, pričom biometrická autentifikácia zabezpečí ochranu proti podvodom.

Prečo je to dôležité: Tokenizácia platobných kariet zjednoduší proces online nakupovania a výrazne zvýši bezpečnosť, čím sa zníži riziko online podvodov.

Širší kontext: Mastercard spolupracuje s bankami, obchodníkmi a partnermi na zjednodušení online platieb, pričom biometrická autentifikácia, ako napríklad odtlačok prsta, zabezpečí ochranu údajov a pohodlné nakupovanie. Mastercard tvrdí, že tokenizácia je krok k zníženiu online podvodov o 100 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia