Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júla 2024 o 11:13
Čas čítania 0:33

Za rezervovanie miesta ti na chorvátskych plážach hrozí pokuta. Úradníci začali aj so zberom osobných vecí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Novými opatreniami chcú zvýšiť komfort návštevníkov pláží.

  • Chorvátske úrady sa rozhodli zakročiť proti turistom, ktorí si rezervujú miesta na plážach uterákmi, slnečníkmi alebo inými osobnými vecami, informuje Dnevnik.
  • Miestne úrady začali so zberom vecí, ktoré sa na miestach nachádzali. Dovolenkárom hrozia pokuty vo výške 66 eur.
  • Cieľom nových opatrení je zvýšiť komfort a spravodlivosť pre všetkých návštevníkov pláží.

Prečo je to dôležité: Preplnené pláže so „zarezervovanými“ miestami môžu byť nepríjemné pre ostatných návštevníkov. Zabezpečenie voľného prístupu k miestam zvyšuje celkový komfort a príjemnosť pobytu na pláži pre všetkých turistov.

Citát:„Sú tu stany, ležadlá, osušky, deky, matrace, všetko. Na pláži sa dá nájsť doslova všetko,“ povedal obecný správca Karlo Vištica.

Širší kontext: Novú taktiku využili úrady v destináciách ako Dubrovník, Split a Hvar. V prípade, že si dovolenkári veci nevyzdvihnú, predmety skončia v miestnych útulkoch alebo v azylových domoch.

Prečítaj si aj tieto články:

29. júla 2024 o 10:14 Čas čítania 0:41 Verejná pláž neďaleko chorvátskeho Splitu je podľa domácich zamorená azbestom. Aktivisti varujú pred nebezpečnou vodou Verejná pláž neďaleko chorvátskeho Splitu je podľa domácich zamorená azbestom. Aktivisti varujú pred nebezpečnou vodou
30. júla 2024 o 9:12 Čas čítania 0:38 Zamestnanci leteckých spoločností ťa pre nevhodné oblečenie nemusia pustiť na palubu lietadla. Týmto módnym kúskom sa vyhni Zamestnanci leteckých spoločností ťa pre nevhodné oblečenie nemusia pustiť na palubu lietadla. Týmto módnym kúskom sa vyhni
29. júla 2024 o 19:00 Čas čítania 0:35 V známych gréckych dovolenkových oblastiach vyhlásili núdzový stav. Krajina trpí nedostatkom vody V známych gréckych dovolenkových oblastiach vyhlásili núdzový stav. Krajina trpí nedostatkom vody
Chorvátsko
Zdroj: Unsplash/Sarah Labuda/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia