Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. augusta 2024 o 18:11
Čas čítania 0:37

Slovensko budú môcť reprezentovať aj hokejisti z KHL. Rozhodol o tom prieskum SZĽH

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Až 52 % slovenských klubov rozhodlo v prospech hráčov z KHL.

  • Podľa prieskumu Slovenského zväzu ľadového hokeja až 52 % slovenských klubov hlasovalo za účasť hráčov KHL v reprezentácii.
  • Proti účasti hráčov bolo 32 % klubov a zdržalo sa 10 %.
  • V súčasnosti má platnú zmluvu v KHL 9 slovenských hráčov: Patrik Rybár, Michal Čajkovský, Martin Gernát, Mário Grman, Christián Jaroš, Tomáš Jurčo, Michal Krištof, Adam Liška a Adam Ružička.

Prečo je to dôležité: Po novom bude na trénerovi Craigovi Ramsaym a generálnom riaditeľovi Miroslavovi Šatanovi, či využijú niekoho z hráčov KHL pri kvalifikácii na ZOH 2026.

Citát: „Hokejové hnutie sa v názorovom prieskume prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov,“ napísalo SZĽH vo svojom stanovisku.

Širší kontext: SZĽH rozhodol, že tréneri budú mať voľnú ruku pri výbere hráčov do reprezentácií na medzinárodných turnajoch. Nomináciu hráčok a realizačného tímu na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie oznámia v najbližších týždňoch.

Prečítaj si aj tieto články:

4. júna 2024 o 16:28 Čas čítania 0:51 V ankete o najlepšieho slovenského hokejistu si môžu ľudia vybrať aj spomedzi hráčov pôsobiacich v KHL. Mnohí novinári nesúhlasia V ankete o najlepšieho slovenského hokejistu si môžu ľudia vybrať aj spomedzi hráčov pôsobiacich v KHL. Mnohí novinári nesúhlasia
29. mája 2024 o 20:55 Čas čítania 0:34 Z NHL ho pre video s bielym práškom vyhodili, teraz smeruje do ruskej KHL. Ružička podpísal s klubom zmluvu Z NHL ho pre video s bielym práškom vyhodili, teraz smeruje do ruskej KHL. Ružička podpísal s klubom zmluvu
28. júla 2024 o 15:10 Čas čítania 0:29 Slovenský brankár Húska odmietol predĺženie zmluvy v ruskej KHL. Jeho ďalšie kroky zrejme smerujú na Západ Slovenský brankár Húska odmietol predĺženie zmluvy v ruskej KHL. Jeho ďalšie kroky zrejme smerujú na Západ
Domov
Zdieľať
Diskusia