Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. augusta 2024 o 10:01
Čas čítania 0:30

V Rakúsku uhoreli v elektromobile dvaja mladí ľudia. Hasiči mali problém auto uhasiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladí ľudia zišli z cesty a narazili do stromu.

  • Dvaja mladí ľudia zahynuli v obci Buchkirchen po tom, ako pri autonehode začal horieť ich elektromobil, informuje denník Bild.
  • Po nehode, pri ktorej 18-ročný vodič zišiel z cesty a narazil do stromu, sa ani on, ani jeho 17-ročná spolujazdkyňa nevedeli dostať z auta a dvojica vo vozidle uhorela.
  • Záchranné zložky mali problém s identifikáciou obetí aj automobilu, ktorému zhorela poznávacia značka a číslo podvozku bolo zničené.

Citát:„Elektromobily nepredstavujú žiadne zvláštne nebezpečenstvo, riziko požiaru pri elektromobile nie je vyššie ako pri spaľovacom motore,“ tvrdí hovorca Zväzu automobilového priemyslu.

Širší kontext: Hasiči nevedeli požiar automobilu uhasiť. Elektromobil neustále horel a museli ho preto uložiť do špeciálneho kontajnera. Denník píše, že napriek tomu, že elektrické autá nie sú nebezpečnejšie ako autá so spaľovacím motorom, hasenie je omnoho náročnejšie.

hasiči
Zdroj: Facebook/Österreichischer Bundesfeuerwehrverband
Domov
Zdieľať
Diskusia