Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
7. augusta 2024 o 12:20
Čas čítania 0:22

Petíciu na odstúpenie ministerky kultúry podpísalo už viac ako 60-tisíc ľudí. Pobúrená verejnosť reaguje na odvolanie šéfa SND

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počet podpisov rastie po tisícoch.

Petícia, ktorá žiada okamžité odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, vznikla len pár hodín po zverejnení informácie o odvolaní šéfa Slovenského národného divadla Mateja Drličku. 

7. augusta 2024 o 11:35 Čas čítania 0:19 Zuzana Čaputová vyjadrila podporu šéfovi SND Drličkovi, ktorého včera odvolala ministerka kultúry Zuzana Čaputová vyjadrila podporu šéfovi SND Drličkovi, ktorého včera odvolala ministerka kultúry

Po necelých 24 hodinách ju podpísalo už viac ako 60-tisíc pobúrených Slovákov. „Ministerka Šimkovičová nikdy nechápala a dodnes nepochopila, že úlohou ministerstva nie je ničenie rezortu a šikanovanie ľudí z kultúrnej a umeleckej komunity, ale jeho zveľaďovanie a vytváranie priaznivej atmosféry a podmienok pre slobodnú a tvorivú kultúrnu prevádzku,“ píše sa v petícii.

Pod petíciu sa podpísala herečka Zuzana Fialová, spisovateľ Michal Hvorecký, výtvarník Martin Šútovec a herec Richard Stanke. 

Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia