Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
7. augusta 2024 o 14:22
Čas čítania 0:41

AKTUALIZOVANÉ: Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika prepustili na slobodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informáciou potvrdil jeho advokát.

Aktualizované (16:15): Dušana Kováčika už prepustili na slobodu, informovala TV JOJ. Text nižšie uvádzame v pôvodnom znení.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika dnes prepustia z výkonu trestu, píše blogerka Júlia Mikolášiková. Informáciu neskôr pre portál tvnoviny.sk potvrdil aj jeho advokát Erik Magál. Podľa portálu Kováčik nebude mať ani monitorovací náramok. 

Magál pre Aktuality.sk povedal, že robili kroky, ktoré by  mohli viesť k prepusteniu ich klienta na slobodu. „Podali sme dovolanie proti odsudzujúcemu rozsudku Najvyššieho súdu. Požiadali sme tiež ministra spravodlivosti Borisa Suska, aby sa k dovolaciemu konaniu pripojil a podal sám dovolanie v prospech doktora Kováčika a prerušil výkon trestu do času, kedy sa o dovolaní rozhodne na Najvyššom súde,“ povedal.

Najvyšší súd v roku 2022 rozhodol, že Dušan Kováčik ako bývalý špeciálny prokurátor zneužil svoju funkciu na to, aby pomohol pri prepustení bývalého šéfa skupiny takáčovcov z väzby. Za vybavenie nepodania sťažnosti proti odvolaniu Ľubomíra Kudličku zobral Kováčik od mafiánov 50-tisíc eur, ktoré mu osobne odovzdal bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy SR Ľudovít Makó. Vo väzení si mal odsedieť 8 rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia