Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
8. augusta 2024 o 14:59
Čas čítania 0:52

Putin odkázal ruským ženám, aby rodili až 10 a viac detí. Majú sa postarať o manžela a variť boršč

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko aktuálne trápi nízka pôrodnosť. Vladimir Putin preto vyzval ženy, aby deti uprednostnili pred štúdiom či prácou.

  • Vladimir Putin odkázal ruských ženám, že ich úlohou je rodiť deti, variť dobrý boršč, postarať sa o manžela a byť dostatočne atraktívne, upozorňuje na telegramový príspevok skupiny Manželky SVO (špeciálna vojenská operácia) Denník N.
  • Putin si myslí, že ženy by mali začať rodiť už v osemnástich rokoch. Čím skôr odrodia prvé, tým skôr môžu rodiť ďalšie. 
  • Ženy by podľa neho mali rodenie uprednostniť pre štúdiom či kariérou. 

Prečo je to dôležité: Napriek tomu, že ruskí muži odchádzajú na front a v Rusku pociťujú nedostatok pracovnej sily, ženy by podľa mnohých politikov nemali zastávať „mužské“ funkcie ale mali by byť iba matkami a manželkami. 

Citát: „Mnohé z našich starých mám a prababičiek mali sedem alebo osem detí a možno aj viac. Mali by sme zachovať a oživiť tieto nádherné tradície,“ povedal Vladimir Putin.

Širší kontext: Putina trápi nízka pôrodnosť v Rusku. Federácia od rozpadu Sovietskeho zväzu zápasí s množstvom demografických problémov vrátane starnutia obyvateľstva, odlivu mužov v dôsledku konfliktu na Ukrajine a najnižšej pôrodnosti za posledných 17 rokov. Tieto demografické trendy ohrozujú budúcnosť Ruska. Nezlepšilo sa to ani po tom, čo vláda prezident Vladimir Putin začal ponúkať veľkorysé príspevky a dotácie na hypotéky pre veľké rodiny.

Putin chce ženám rozdávať aj tituly, ak porodia 8 alebo 10 a viac detí. 

Prečítaj si aj tieto články:

7. augusta 2024 o 13:50 Čas čítania 0:58 Putin vyzval na propagáciu „tradičných ruských hodnôt“. Rusko plánuje v zahraničí rozširovať svoj nový program Putin vyzval na propagáciu „tradičných ruských hodnôt“. Rusko plánuje v zahraničí rozširovať svoj nový program
28. júla 2024 o 17:35 Čas čítania 1:01 Putin pohrozil strelami schopnými niesť jadrové hlavice. Dôležité rozhodnutie závisí od krokov USA Putin pohrozil strelami schopnými niesť jadrové hlavice. Dôležité rozhodnutie závisí od krokov USA
24. júla 2024 o 15:40 Čas čítania 0:49 Ukrajina je ochotná rokovať s Ruskom o mieri. Ukrajinský minister obrany uviedol, za akých podmienok Ukrajina je ochotná rokovať s Ruskom o mieri. Ukrajinský minister obrany uviedol, za akých podmienok
Domov
Zdieľať
Diskusia