Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. augusta 2024 o 10:45
Čas čítania 0:54

Obyvateľov Trnavy čaká zmena. V týchto častiach mesta už zadarmo nezaparkuješ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmeny schválilo mestské zastupiteľstvo Trnavy ešte 30. apríla.

  • Od 2. septembra začnú v Trnave platiť nové zásady parkovania.
  • Mesto zmenilo a zjednodušilo pravidlá novým všeobecne záväzným nariadením (VZN), ktoré bolo schválené mestským zastupiteľstvom 30. apríla.
  • Hlavnou zmenou je zníženie doterajších 37 parkovacích zón na platené zóny A, B, C, D, H a R.

Citát: Od pondelka 2. septembra 2024 bude spustená regulácia statickej dopravy na častiach Saleziánskej, Strmej, Veternej, Olympijskej, Poštovej, Rovnej, Spojnej a Leteckej,“ priblížilo mesto na svojom webe. Tieto ulice boli pôvodne definované ako Zóna R10, v rámci zjednodušenia systému parkovania, ktoré znižuje počet parkovacích zón, sa stanú súčasťou zóny R3.

Širší kontext: Parkovanie v zóne R3 bude spoplatnené nonstop, teda od pondelka do nedele počas celého dňa, a bude povolené iba na vyznačených parkovacích miestach. Obyvatelia zóny R3 budú o spustení regulácie statickej dopravy informovaní vopred aj prostredníctvom letákov.

V jednotlivých pásmach sa novým VZN zjednocuje hodinová i maximálna denná sadzba za úhradu formou SMS, aplikácie aj prostredníctvom parkovacieho automatu.


Po novom je pásmo A centrum mesta, zóna B je pre držiteľov rezidentských parkovacích kariet zdarma a bez akýchkoľvek obmedzení, H zahŕňa zástavbu rodinných domov, R je hromadná bytová výstavba a pásmo D sú rýchloobrátkové parkoviská. Rezidenti mesta môžu bezplatne zaparkovať na celú hodinu raz denne v zónach D, H, R, bez nutnosti použiť webovú aplikáciu alebo iný nástroj slúžiaci na registráciu.

Prečítaj si aj tieto články:

15. augusta 2024 o 16:02 Čas čítania 0:38 Už tento víkend sa v Bratislave koná festival Lovestream. Polícia objasňuje, ako sa čo najľahšie dostaneš do areálu Už tento víkend sa v Bratislave koná festival Lovestream. Polícia objasňuje, ako sa čo najľahšie dostaneš do areálu
12. augusta 2024 o 11:47 Čas čítania 0:21 Na frekventovanom úseku D1 v Bratislave je obmedzená doprava. Voľný je iba jeden jazdný pruh Na frekventovanom úseku D1 v Bratislave je obmedzená doprava. Voľný je iba jeden jazdný pruh
9. augusta 2024 o 15:20 Čas čítania 0:40 Veľká 30-hodinová odstávka Strečna: Vodiči musia počas víkendu obchádzať frekventovanú cestu Veľká 30-hodinová odstávka Strečna: Vodiči musia počas víkendu obchádzať frekventovanú cestu
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia