Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. augusta 2024 o 12:52
Čas čítania 0:37

Národné divadlo Košice reaguje na Kuffu: Ohradzuje sa voči akémukoľvek zasahovaniu do slobody umeleckej tvorby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kuffa mal podľa vedenia divadla upozorniť organizátorov.

Národné divadlo Košice zverejnilo stanovisko k udalostiam, ktoré sa stali v nedeľu (18.8.) v obci Malá Franková. Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Štefan Kuffa prerušil predstavenie a začal určovať, pre koho je vhodné.

Divadlo uvádza, že inscenácia Moje baby je vhodná pre divákov od 18 rokov, a že organizátori festivalu na svojich materiáloch vhodnosť neuviedli. „Vzniknutá situácia však neoprávňovala nikoho, aby do predstavenia zasiahol a začal divákov z kultúrneho podujatia vyháňať,“ píšu v stanovisku.

Kuffa mal podľa vedenia divadla upozorniť organizátorov. V stanovisku uvádzajú, že jeho svojvoľné riešenie situácie vyvolalo medzi divákmi vlnu emocionálnych reakcií. Tie sa stupňovali jeho následným nakrúcaním si divákov a zamestnancov divadla. Predstavenie prerušili, no na prosby divákov ho nakoniec odohrali v inom priestore, dodali v stanovisku.

„Národné divadlo Košice považuje situáciu, ktorá včera počas predstavenia v Malej Frankovej vznikla, za nešťastnú, plne stojí za svojimi zamestnancami a ohradzuje sa voči akémukoľvek zasahovaniu do slobody umeleckej tvorby a jej sprístupňovania,“ píšu v závere.

Domov
Zdieľať
Diskusia