Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. augusta 2024 o 11:33
Čas čítania 0:38

AKTUÁLNE: Riaditeľ Opery SND rezignoval. Dôvodom je neakceptovateľná situácia v divadle

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia v SND je podľa neho neakceptovateľná a neudržateľná.

Riaditeľ Opery Slovenského národného divadla (SND) Martin Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa. Ako dôvod uviedol neakceptovateľnú a neudržateľnú situáciu, do ktorej SND priviedlo rezortné vedenie. 


Leginus upozornil, že SND je po odvolaní predchádzajúceho generálneho riaditeľa Mateja Drličku už tretí týždeň bez štatutárneho zástupcu. Zdôraznil, že manažment opery v súčasnosti nemôže reagovať na náhle situácie, ktoré v rámci prevádzky často vznikajú.

„Prevádzka Opery SND v podobe, v akej má fungovať, je zablokovaná. S ponechaním takéhoto stavu nesúhlasím a odmietam prijať zodpovednosť za dôsledky vyvolané neriešením tejto situácie zo strany rezortného vedenia,“ dodal Leginus.

Pripomenul, že Opera SND má za sebou úspešné obdobie a v medziročnom hodnotení dosiahla percentuálny nárast vo všetkých merateľných ukazovateľoch. Za uplynulý rok dosiahla návštevnosť v opere viac ako 80 percent, čo je najviac za posledných 15 rokov.
Leginus viedol opernú zložku SND od augusta 2023.


Z podobných dôvodov ako Leginus, poukazujúc na dôsledky absencie štatutára divadla, sa v piatok 16. augusta vzdal funkcie ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák.

Martin Leginus.
Martin Leginus. Zdroj: TASR / Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia