Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
22. augusta 2024 o 18:46
Čas čítania 1:12

VIDEO: Muž na letisku zvolil netradičný výstup z lietadla. Cez núdzový východ prešiel po krídle a zliezol po motore na dráhu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muž sa podľa cestujúcich začal správať „nevypočítateľne“ ešte krátko pred otvorením núdzového východu.

  • Austrálske úrady zadržali cestujúceho, ktorý na letisku v Melbourne vo štvrtok vystúpil zo stojaceho lietadla cez núdzový východ, prešiel po krídle a zliezol po motore lietadla na pristávaciu plochu.
  • Lietadlo spoločnosti Jetstar priletelo do Melbourne zo Sydney a zaparkovalo pri termináli. Muž sa vtedy rozhodol vystúpiť z lietadla cez núdzový východ na pravej strane lietadla, priblížili aerolínie a predstavitelia letiska.
  • Otvorením núdzového východu sa zo zadnej časti krídla automaticky vysunula núdzová šmykľavka na pristávaciu plochu, uviedla letecká spoločnosť. Muž sa však rozhodol prejsť po krídle a zliezol po jednom z motorov lietadla Airbus A320.

Citát: „Správal sa dosť zvláštne... Len čo sa lietadlo začalo zastavovať, okamžite vstal a vyrazil k núdzovému východu,“ opísala situáciu jedna z cestujúcich pre rozhlasovú stanicu 3AW.

Širší kontext: Muž sa začal správať „nevypočítateľne“ už krátko pred otvorením núdzového východu, čím na palube lietadla vyvolal paniku, povedala jedna z cestujúcich. 

vystúpil z lietadla cez núdzový východ, prešiel po krídle a zliezol po motore na dráhu

Policajti po upozornení od zamestnancov leteckej spoločnosti cestujúceho zadržali pre podozrenie z „agresívneho správania a porušenia bezpečnostných protokolov lietadla“, informovala austrálska polícia vo vyhlásení. Dodala, že muža vyšetrili zdravotníci a previezli ho do nemocnice, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. Polícia incident vyšetruje.


Letisko v Melbourne uviedlo, že cestujúceho zadržal personál letiska a následne ho odovzdal polícii. Vo vyhlásení napísali, že „je hrdé na výnimočnú reakciu pozemného personálu, vďaka ktorej nedošlo k bezprostrednému ohrozeniu ostatných cestujúcich ani personálu letiska“.

Prečítaj si aj tieto články:

20. augusta 2024 o 13:20 Čas čítania 0:32 Európska únia stopla návrh leteckej linky medzi Bratislavou a Košicami. Štát hľadá inú možnosť, ako ju spustiť Európska únia stopla návrh leteckej linky medzi Bratislavou a Košicami. Štát hľadá inú možnosť, ako ju spustiť
17. augusta 2024 o 10:48 Čas čítania 0:28 Turistu v Grécku nezabil pavúčí jed, ako si všetci mysleli. Pitva odhalila reálnu príčinu smrti muža Turistu v Grécku nezabil pavúčí jed, ako si všetci mysleli. Pitva odhalila reálnu príčinu smrti muža
16. augusta 2024 o 17:18 Čas čítania 0:50 REBRÍČEK: Toto sú mestá s najlepším nočným životom. Nezabudnuteľnú párty zažiješ len kúsok od slovenských hraníc REBRÍČEK: Toto sú mestá s najlepším nočným životom. Nezabudnuteľnú párty zažiješ len kúsok od slovenských hraníc
Domov
Zdieľať
Diskusia