Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
26. augusta 2024 o 15:53
Čas čítania 0:46

Vláda na oslavy SNP zaplatila plieskačovi bičov takmer 9-tisíc. V minulosti mu už štát vyplatil 144 330 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Plieskač bičov Brxa si za rovnakú službu v rámci kultúrneho programu v obci Mojš naučtoval toto leto len 252 eur.

  • Na oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania vláda objednala v rámci sprievodného programu plieskača bičov Martina Brxu, ktorému za niekoľkominútové predstavenie zaplatila 8 640 eur.
  • Brxa už v minulosti dostal za Pellegriniho vlády 144 330 eur za údajné „využitie kreatívneho potenciálu pre inováciu a predaj produktov značky BRXA”. Zmluvu na túto sumu podpísala bývalá ministerka kultúry Ľubica Laššáková aj exministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná.
  • Martin Brxa si toto leto za rovnakú službu „Umelecké vystúpenie - plieskanie bičmi“ účtoval iba 252 eur počas vystúpenia v obci Mojš, upozorňuje Jaroslav Naď z Demokratov na sociálnej sieti.

Prečo je to dôležité: Mimoriadne predražená zákazka pre Brxu poukazuje na plytvanie verejnými financiami vlády. Takisto naznačuje možné konflikty záujmov v štátnej správe, čo môže u verejnosti vyvolať otázky o transparentnosti a zodpovednosti vlády Roberta Fica pri nakladaní s verejnými zdrojmi. Koalícia je v procese konsolidácie verejných financií na rok 2025, v dôsledku čoho zavádza finančne nepopulárne opatrenia pre bežných ľudí. Začiatkom roka si však vládni predstavitelia navýšili svoje platy o tisícky eur.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Širší kontext: Slovensko čaká 29. augusta 80. výročie Slovenského národného povstania. Štát naplánoval rozsiahle oslavy a vláda SR schválila rozpočet podujatia, ktorý sa dosiahol takmer 3 milióny eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia