Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
4. septembra 2024 o 12:33
Čas čítania 0:33

Sociálna poisťovňa plánuje rozposlať upozornenia. Tisícky Slovákov musia uhradiť odklad poistného

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firmám a SZČO sa blíži splatnosť odloženého poistného.

  • Firmám a samostatne zárobkovo činným osobám, ktoré počas pandémie ochorenia COVID-19 požiadali o odklad poistného v novembri 2021, sa blíži jeho splatnosť.
  • Uhradiť ho musia do 30. septembra.
  • Pri úhrade poistného za november 2021 je potrebné uviesť variabilný symbol, špecifický symbol v štandardnom tvare 112021 a peniaze poslať na číslo účtu príslušnej pobočky poisťovne.

Citát: „SZČO a zamestnávatelia s odloženou splatnosťou majú povinnosť uhradiť platbu poistného za mesiac november 2021 do 30. septembra 2024. Ak tak neurobia, Sociálna poisťovňa bude zo zákona povinná im predpísať aj penále za dni omeškania a dlžnú sumu poistného a penále vymáhať,“ uviedol hovorca Sociálnej poisťovne (SP) Martin Kontúr.

Širší kontext: Sociálna poisťovňa bude v najbližších dňoch posielať zamestnávateľom aj SZČO e-mailové správy, v ktorých ich upozorní na povinnosť úhrady odloženého poistného za predvlaňajší november do konca septembra. 

Prečítaj si tieto články:

27. augusta 2024 o 14:33 Čas čítania 1:05 Niektorí poberatelia sirotského dôchodku musia predložiť dôležité potvrdenie. V opačnom prípade o mesačný príspevok prídu Niektorí poberatelia sirotského dôchodku musia predložiť dôležité potvrdenie. V opačnom prípade o mesačný príspevok prídu
4. júla 2024 o 15:53 Čas čítania 0:31 TABUĽKA: Množstvo Slovákov sa do dôchodku dostane až po sedemdesiatke. Pozri si, ako sa to týka teba TABUĽKA: Množstvo Slovákov sa do dôchodku dostane až po sedemdesiatke. Pozri si, ako sa to týka teba
30. augusta 2024 o 7:57 Čas čítania 0:26 Hranica na získanie minimálneho dôchodku sa opäť posunula. Slováci musia po novom zarobiť viac, hrozí nižšia penzia Hranica na získanie minimálneho dôchodku sa opäť posunula. Slováci musia po novom zarobiť viac, hrozí nižšia penzia
Domov
Zdieľať
Diskusia