Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
6. septembra 2024 o 10:33
Čas čítania 0:39

Ikonické Horalky menia po 30 rokoch slovenského majiteľa. Po novom budú v rukách zahraničného giganta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tržby nového majiteľa dosahujú nad 1,5 miliardy eur.

  • Najväčší slovenský výrobca trvanlivého pečiva, I.D.C. Holding, a. s., mení majiteľa. Holding, známy pre svoje ikonické produkty ako Horalky, Mila, Kávenky a Lina, teraz prechádza pod správu novej európskej skupiny.
  • Začiatkom augusta predal jediný majiteľ firmy 100 % akcií spoločnosti Valeo Foods Group, ktorá patrí pod globálnu spoločnosť Bain Capital. I.D.C.
  • Valeo Foods Group je popredný výrobca sladkostí, snackov a občerstvenia. Jeho tržby dosahujú nad 1,5 miliardy eur. Skupina plánuje využiť prevzatie I.D.C. Holdingu na posilnenie svojej pozície na východoeurópskom trhu.

Prečo je to dôležité: Predaj I.D.C. Holdingu pod Valeo Foods Group znamená, že ikonické slovenské výrobky ako Horalky a Mila budú expandovať do iných krajín a na širšie trhy.

Širší kontext: Tradičné výrobky ako Horalky, Mila, Kávenky, Lina a iné sú dlhodobo lídrami na trhu oblátok nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku a Maďarsku. I.D.C. Holding koncentruje svoju výrobu najmä do závodu v Seredi. Transakcia podlieha obvyklým podmienkam uzavretia vrátane schválenia regulačnými orgánmi a jej dokončenie sa očakáva do konca roka 2024.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Facebook/@Sedita
Domov
Zdieľať
Diskusia