Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. septembra 2024 o 12:00
Čas čítania 0:28

Hypotéky budú zrejme lacnejšie. Európska centrálna banka znížila základnú úrokovú sadzbu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ďalší postup Európskej centrálnej banky bude závisieť od vývoja ekonomiky.

  • Európska centrálna banka (ECB) znížila základnú úrokovú sadzbu o štvrť percentuálneho bodu, čo znamená, že hypotéky by mali zlacnieť, informuje TA3.
  • Komerčné banky budú mať priestor na zlacňovanie. Pôžičky na bývanie banky aktuálne ponúkajú s 5-ročnou fixáciou za približne štyri percentá.

Citát: „Na základe nášho aktualizovaného hodnotenia inflačného výhľadu Rada guvernérov rozhodla o znížení sadzby o 25 bázických bodov na štyri percentá,“ uviedla guvernérka Európskej centrálnej banky Christine Lagardová.

Širší kontext: Ďalší postup Európskej centrálnej banky bude závisieť od vývoja ekonomiky a inflácie. Tá sa zvyšuje najmä pre drahé energie a rastúce mzdy. Umiernenejší politici ECB žiadajú pokračovať v uvoľňovaní menovej politiky. Iní zase varujú pred rastom inflácie a vyzývajú k opatrnosti.

Prečítaj si aj tieto články:

9. septembra 2024 o 12:17 Čas čítania 0:48 Primabanka avizuje zdražovanie svojich služieb a mnohých poplatkov. Klienti si priplatia už čoskoro Primabanka avizuje zdražovanie svojich služieb a mnohých poplatkov. Klienti si priplatia už čoskoro
6. septembra 2024 o 20:06 Čas čítania 0:27 Viaceré banky oznámili odstávku služieb. Cez víkend ti nemusia fungovať aplikácie či internet banking Viaceré banky oznámili odstávku služieb. Cez víkend ti nemusia fungovať aplikácie či internet banking
2. septembra 2024 o 11:14 Čas čítania 0:38 Používateľov Androidu ohrozuje nový vírus, ktorý získava platobné údaje obetí. V Česku ho zaevidovali klienti viacerých bánk Používateľov Androidu ohrozuje nový vírus, ktorý získava platobné údaje obetí. V Česku ho zaevidovali klienti viacerých bánk
Peniaze
Zdroj: Pexels/Markus Spiske
Domov
Zdieľať
Diskusia