Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
16. septembra 2024 o 16:37
Čas čítania 0:45

V Devínskej Novej Vsi je situácia naďalej veľmi vážna. Záchranári museli evakuovať stovku ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Matúš Vallo pochválil vedenie Devínskej Novej Vsi.

  • V bratislavskej Devínskej Novej Vsi pre meteorologickú situáciu evakuovali približne 100 obyvateľov.
  • Situácia je podľa hlavného mesta v Devínskej Novej Vsi i v Devíne naďalej kritická. Na ceste medzi oboma mestskými časťami boli v pondelok pre stúpajúcu hladinu rieky osadené protipovodňové zábrany, cesta medzi nimi je tak neprejazdná.
  • Namiesto náhradnej mestskej hromadnej dopravy bude prepravu obyvateľov dočasne zabezpečovať ťažká technika. 

Citát: „V Devínskej Novej Vsi máme komplikovanú situáciu, pre hrozbu vody muselo byť evakuovaných približne 100 ľudí. Som rád, že vedenie Devínskej Novej Vsi to zvláda a situácia je pod kontrolou,“ skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Širší kontext: Krízová situácia v Bratislave podľa primátora pokračuje. Hladina Dunaja by mala podľa najnovších prognóz kulminovať na úrovni do 950 centimetrov, čo je nižšie ako počas záplav v roku 2013. Slovenský vodohospodársky podnik má už protipovodňové zábrany v meste postavené a na očakávanú hladinu Dunaja sú postačujúce.


Hlavné mesto chce podľa primátora čo najskôr riešiť aj situáciu na Devínskej ceste, ktorá bola počas víkendu uzavretá pre zosuv na priľahlom svahu. Magistrát deklaruje, že robí všetko pre to, aby čo najskôr zabezpečil svah a obnovil premávku aspoň v čiastočnom režime. Riešenie však môže trvať niekoľko dní.

16. septembra 2024 o 15:53 Čas čítania 0:24 VIDEO: Pozri si, ako aktuálne stúpa hladina Dunaja. Čoskoro dosiahne úroveň 950 centimetrov VIDEO: Pozri si, ako aktuálne stúpa hladina Dunaja. Čoskoro dosiahne úroveň 950 centimetrov
Domov
Zdieľať
Diskusia