Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová TASR
včera 18. septembra 2024 o 9:17
Čas čítania 0:56

Dajú im príspevok až 5000 eur. Štát sa chystá jednorázovo odmeniť konkrétne skupiny zamestnancov, už zverejnili podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti budú mať nárok na dočasný stabilizačný a náborový príspevok.

  • Príslušníci bezpečnostných zložiek budú môcť za stanovených podmienok dostať jednorazový dočasný stabilizačný príspevok a tiež dočasný náborový príspevok. Zaviesť plánujú aj vyššie príspevky na bývanie či osobné príplatky.
  • Novela zákona sa týka štátnej služby príslušníkov Policajného zboru SR, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže SR a Železničnej polície.

Prečo je to dôležité: Príspevky majú prispieť k zvráteniu nepriaznivej personálnej situácie v týchto zložkách. Novela má priniesť zlepšenie podmienok odmeňovania, ako aj udržateľnosť príslušníkov.

Širší kontext: Nárok na jednorazový dočasný stabilizačný príspevok vo výške 5000 eur má príslušník v Ozbrojených silách SR, ktorého pracovný pomer bude trvať do 30. júna 2025 aspoň 20 rokov. Následne musí zostať povinne tri roky v služobnom pomere.

Policajt alebo ozbrojený príslušník finančnej správy, ktorého prvýkrát prijali do služby medzi októbrom 2024 a decembrom 2025, môže získať jednorazový náborový príspevok 5000 eur.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Policajt alebo ozbrojený príslušník finančnej správy, ktorého prvýkrát prijmú do služby medzi októbrom 2024 a decembrom 2025, môže získať jednorazový náborový príspevok 5000 eur. Požiadať oň môže až po získaní vzdelania a ustanovení do funkcie. Zotrvať v služobnom pomere bude musieť päť rokov.

Novinkou je aj príspevok na bývanie pre príslušníkov v regiónoch s vysokými nákladmi na bývanie. Príspevok sa zvýši v priemere o 200 eur. Nárok naň budú mať aj príslušníci finančnej správy do výšky 700 eur mesačne.

Novela má byť účinná od 1. októbra 2024 okrem niektorých ustanovení, ktoré majú byť účinné až od 1. januára 2025.

17. septembra 2024 o 17:30 Čas čítania 0:55 Zamestnanci v štátnej a verejnej službe si polepšia. Čaká ich jednorazová odmena a valorizácia platov o 5 % Zamestnanci v štátnej a verejnej službe si polepšia. Čaká ich jednorazová odmena a valorizácia platov o 5 %
Domov
Zdieľať
Diskusia